top of page

Fredslaget sør

-- english translation coming soon --

Det begynte ved årtusenskiftet da en liten gruppe kvinner markerte FNs fredsdag 21. september. De kalte seg Brobyggerne og hadde som mål å samle folk fra forskjellige trosretninger til en felles markering for fred.

Disse kvinnene plantet i 2000 et fredstre ved Kristinastatuen opp mot Slottsfjellet og fikk med seg representanter for Den Norske Kirke, Den Katolske Kirke, Baha’i samfunnet, Human-Etisk forbund og Islam til felles markeringer.

De siste årene har dette funnet sted i samarbeid med Slottsfjellmuseet.

Det er samling ved fredstreet med oppleste tekster om Fred, vandring over Slottsfjellet og et foredrag på Slottsfjellmuseet til tema. Det har vært forskjellige foredragsholdere som Anne Helgedagsrud, Inge Eidsvåg, Steinar Bryn, Liv Tørres og Fredrik Heldal og det har samlet 40-60 mennesker.

 

Det var da Fredrik Heldal var her i 2017 at ideen om å gjøre denne gruppen til en avdeling av Norges Fredslag kom opp. Det ble trommet sammen til et møte med Fredrik i etterkant av Fredsdagen høsten 2017, og da bestemte vi å lage en avdeling Vestfold av Norges Fredslag. Pådriver var 90 år gamle Elizabeth Chapman som hele livet har kjempet for fredssaken.

Vi bestemte å ha en fast møtedag på Biblioteket i Tønsberg. Det ble andre torsdagen i måneden fra 17.00 til 19.00.

 

Bilde av medlemmer.jpg
bottom of page